Лилит - Черна луна





От незапомнени времена Черна Луна – Лилит предизвиква негативни чувства. Мнението на астролозите за нейното значение често пъти се разминава. Едни от тях приписват на тази фиктивна планета управление върху сексуалните сили на човека, други подчертават, че положението на Черната Луна в хороскопа е свързано с кармичните уроци, а трети взимат като основа съдържащата се в нея грозна сила подтикваща към пороци.Ако разглеждаме Черната Луна от астрономическа гледна точка, тя представлява проекция на най-отдалечената от центъра на земята точка на орбитата на Луната на еклиптиката – Апогей.

В астрологията, тази хипотетична планета от древни времена се счита за втората, тъмна страна на Луната, отразяваща окултното влияние върху човека.Лилит има отношение към тази гранична част на подсъзнанието, където нашите желания, потребности се обличат в конкретна форма и задействат около нас астрални структури, които въвличат определени хора в конкретна ситуация. Ние не само сме привлечени в такава ситуация, но понякога я формираме и сами. Лилит изкарва на повърхността нашите скрити желания и пристрастия, вътрешни проблеми и противоречия с външния свят, правейки ги видими за другите и за себе си.Безусловно Черната Луна работи при всички различно. Тя не дава някакви конкретни способности. Това е точката, където получават изход основните психологически проблеми на човека. Лилит изпълнява във психиката такава важна роля, че човек със силна Черна Луна може да бъде великолепен актьор, или коварен лъжец – всичко зависи от неговите способности и нравствени устои. Лилит обезпечава разшифроване на всички постъпващи към нас данни от външния свят и ги преобразува. Ние сме склонни да игнорираме несъщественото или неприятното и да преувеличаваме, това, което ни харесва. В резултат се получава индивидуална и оригинална картина на света. Качеството на тази картина зависи не само от положението на Лилит, но и от цялата структура на рождената карта, от заложените в нея творчески, кармични и духовни аспекти.Лилит се явява фокус на скритата индивидуалност на човека и ни дава портрет на земната му душа. Болшинството човешки проблеми, преди да се сформират, преминават дълъг път на подготовка. Този период протича скрито. Има проблеми, които не могат да бъдат разрешени вътрешно и искат да бъдат въплътени във външния свят.

Черната Луна привежда възникналата емоционална енергия от проблема в реалния живот. Тъмното и подтискащо душата безпокойство и депресия се трансформира в напълно конкретни ситуации, които могат да се обсъждат, да се изявят чрез действие и да въвлекат и други хора. Да извадиш вътрешния враг на светло и да го обозначиш – това е една от най-важните функции на Лилит.


Черна Луна в Овен
Човек с Черна Луна в Овен подсъзнателно през цялото време изпитва недоволство от себе си и се стреми към лично самоутвърждаване в тези сфери, където е Лилит. На него му е необходимо обкръжението му непрекъснато да превъзнася личните му заслуги и уникалността му. Тези похвали никога не са му достатъчни и му се струват неискрени. Критиката и невинните забележки ги възприема като оскърбление. Проблемът е в това, че такъв човек сам не се обича и харесва и проектира това върху външния свят и хората. От тук в характера му се появяват нетърпимост, грубост и високомерие.Кармично такова положение се обяснява с това, че в минали въплъщения, този човек е нарушавал принципите на хуманизма, получавал е удоволствие от това, да мъчи слабите, употребявал е физическото си превъзходство за зло. Възможно е да е убивал беззащитните, само заради удоволствието да почувства своята сила и превъзходство.При злотворни транзити към Черната Луна е възможно внезапно буйство и агресия стигаща до физическо насилие. При съответстваща карта / например неаспектиран Марс или слаб Овен/ човек сам може да бъде подложен на нападение, да го бият, оскърбяват и унижават. В неговото подсъзнание живее страха от смъртта, а е възможен и нездрав интерес към оръжие, остри предмети и неудачни опити за самоубийство. Лилит в Овен често пъти е съпроводена с безсъница, главоболие, мигрена, епилепсия и мозъчни кръвоизливи.Черна Луна в Овен може да показва и смърт по време на спор, конфликт, случайно нападение или неправилна работа с оръжие, огън и при пожар.Преработването на това положение на Лилит на първо ниво е много трудно.

Човек притежава два вида маски – за тези които зависят от него и за тези от които зависи. Склонност да се делят хората на глупаци, тези, които не мислят като него и на умни, тези които разделят неговите схващания. В поведението на тези хора преобладават двете крайности – раболепие или агресивност. При преработването е нужно да се стараят към спокойствие, безпристрастност и ориентация към общочовешките принципи, а не на страстни, мигновени желания. Незаслужените обиди, унижения, несправедливите упреци и прочие удари по личността трябва да се приемат по-безлично, а ако това не се получава, да се разглеждат като указание на съдбата за слабото място и да му се обърне по-голямо внимание.

Comments

Unknown said…
LILITH IN ARIES often causes an extreme strive for autonomy, leading to problems in partnerships, because you are very interested in partnerships. Perhaps you are changing restlessly possible life partners without committing yourself, because there is always anything wrong with them. With flirts you are courageously, quickly and also successfully, possibly tending to one nite stands. Partnerships and sexual matters can be of uncertainty. You are fair, fighting for justice and peace.


..звучи по-оптимистично ;)

(източник http://solar_a_w_e_f.tripod.com/starsforever/id6.html)

Popular posts from this blog

Четката

Експеримент Апруувд !

Коледа...