Експеримент Апруувд !

Ден 100тен (стотен), ден прекрасен, ден доказващ смисъла на експеримента. Юбилейче от спирането на цигарите. Реших, че е прекрасен повод, за да напомня отново за себе си и вироглавостта, която ако пожелая мога не да притежавам, а да използвам. Искам да го превърна в нещо като позитивна кампания. Нещо от сорта на "ЗА! Спирането на цигарите", а не досега известните лозунги "Не на цигарите". Самото отрицание не бива да бъде повод, а то и не може да бъде достатъчно мотивиращо като звучене. Трябва да има повече позитивна нагласа за възприемането на промените, които настъпват и смея да твърдя са доста положителни.

Като пример и с особено внимание към дамите искам да споделя ефекта от възвръщането на здравия вид на кожата и естественото поруменяване на лицето. Друго много приятно странично действие е отслабване на ефекта "студени крайници", при което кръвообращението в организма се подобрява и измръзването на тези части чувствително намалява. Други промени са свързани например с факта, че когато не пушим не унищожаваме така полезните за нас витамини, намиращи се в организма ни и благодарение на тях здравето ни се подобрява, когато успеем да ги съхраним. Възможностите ни за издържане на натоварвания се повишават, дишането се нормализира до няколко седмици от отказа от цигарите. Това разбира се е възможно само при спазване на определен режим за физическо натоварване като най-горещо, от личен опит, препоръчвам плуването. В началото натоварвайте леко и за по-кратко време. С течение на времето ще усетите как прагът на издръжливост се покачва и сами ще определяте продължителността на активностите си.

Бъдещите майки трябва да знаят, че...

Отказът от цигари е препоръчителен не по време на самата бременност, а много преди това. В статии, намиращи се в свободното интернет пространство се шири мнение, че това трябва да се случи 2 години преди евентуалното забременяване, така че момичета замислете се и за това. Явно беше, че надписите по кутиите цигари няма да имат ефект, но имайте предвид, че доста голяма част от бебетата се раждат недоносени, с ниско тегло и здравословни проблеми, свързани с дихателните пътища и белия дроб именно, заради небрежността на техните майки. Нека всеки се опита да даде по-голям шанс на съществото, което евентуално един ден ще бъде негов наследник.

Форумите изобилстват от примери от реалността, просто трябва да сме по-отговорни, когато става въпрос за друг човешки живот, ако не за нашия!

Това ми е положителната кампания, май накрая забих на поизтъркани теми, но чуствах някакъв дълг да го споделя както го мисля!

Успех на всички момичета! Не си съсипвайте здравето и красотата, а красотата ще спаси света :)))

И.

Comments

Anonymous said…
yo-yo

надъха ме с тоя сладък бебок и аз да ги откажа :D
бравос мацка, бравос :))))))

Popular posts from this blog

Четката

Коледа...